MADŽARICA

Sestavine za testo (mere pekača 32 x 20 cm):
- 250g skute
- 250g masla sobne temperature
- 4 jajca
- 10 jedilnih žlic razmaščene kokosove moke
- 1 jedilna žlica indijskega trpotca 
- 1,5 jedilne žlice sladila Sukrin
- 1 čajna žlička pecilnega praška 

Sestavine za kremo:
- 500g mascarpone 
- 2 jedilni žlici kisle smetane
- 2 jedilni žlici kakava v prahu
- 2 jedilni žlici sladila Sukrin
- 80g temne čokolade brez sladkorja

Sestavine za čokoladni preliv:

- 80g temne čokolade brez sladkorja
- 2 jedilni žlici olivnega olja 

Priprava:

Skuto in maslo dobro zmiksamo z mešalnikom. Dodajamo jajca vsako posebej, da se zmes dobro poveže. Dodamo suhe sestavine in dobro premešamo. Dobljeno maso razdelimo na 4 enake dele. Vsak del testa posebej razvaljamo med dvema peki papirjema v velikosti pekača. Priporočam, da testo s spodnjim peki papirjem vred prestavimo v pekač. Pečemo vsak del posebej 10 minut na 180°C. Pečene plasti ohladimo in med tem časom pripravimo kremo. 
Vse sestavine razen čokolade dobro zmešamo. Čokolado stopimo nad vodno paro. Pustimo, da se ohladi in vmešamo v kremo.
Na dno pekača položimo prvo plast testa. Premažemo s tretjino kreme, pokrijemo z drugo plastjo testa in spet premažemo s kremo. Ponavljamo, dokler nam ne zmanjka testa in kreme. Končamo s plastjo testa.
Za preliv nad paro stopimo temno čokolado brez sladkorja. Pustimo, da se malenkost ohladi. Dodamo 2 jedilni žlici olivnega olja, da nastane lepo gladek preliv. (Zaradi olja se pri rezanju strjena čokolada ne bo lomila.) Čokoladni preliv polijemo čez zadnjo plast testa in pustimo v hladilniku čez noč, da se preliv strdi in sestavine lepo povežejo. 


Komentarji