MORSKI GOLAŽ

Morski golaž je super zimska jed na žlico. Namesto repkov kozic lahko uporabimo katerokoli drugo ribo ali morske sadeže.

Sestavine (za 2 osebi):
- 400g repkov kozic
- 300g buče hokaido
- 1 konzerva pelatov
- manjša zelena paprika
- 1 manjša čebula
- strok česna
- 25g kokosove maščobe
- 1dcl belega vina (po želji)
- sol, poper
- ščep čilija v prahu
- nasekljan peteršilj

Priprava:
Bučo olupimo, narežemo na kocke in jo skuhamo v slani vodi do mehkega. Na kokosovi maščobi prepražimo čebulo in česen. Dodamo narezano papriko, repke kozic, pelate in kuhano bučo. Po želji dodamo vino. Pokrijemo in pustimo, da se duši 15 minut. Ko je jed končana jo solimo in popramo, dodamo ščep čilija v prahu  ter potresemo z nasekljanim peteršiljem.


Komentarji