HRUSTLJAVI NAGECI

Hitro pripravljena jed nad katero bodo navdušeni čisto vsi!

Sestavine (za 2 zelo lačni osebi):
- 300g edamca v kosu
- 1 večje jajce ali 2 manjši
- 4 jedilne žlice razmaščene sezamove moke
- 4 jedilne žlice mletih lešnikov
- 2 jedilni žlici sezama
- kokosova maščoba za pečenje
- sol

Priprava:
Jajce razžvrkljamo in osolimo. V eno skodelico damo sezamovo moko. V drugi zmešamo skupaj mlete lešnike in sezam. Sir narežemo na poljubno velike kocke, debele vsaj 1 cm. Kocke sira najprej povaljamo v sezamovi moki, nato v jajcu in na koncu v mešanici mletih lešnikov in sezama. (Po želji lahko povaljamo še enkrat v jajcu in mešanici. Jaz sem jih samo enkrat in sir ni nič stekel ven med peko.)
V ponvi stopimo kokosovo maščobo in v njej na hitro ocvremo panirane kocke sira.

Zraven lahko postrežemo doma narejeno jogurtovo zeliščno ali paradižnikovo omako.


P.S.
Sestavine za paniranje, ki nam ostanejo lahko zmešamo skupaj in naredimo "polpet", ki ga spečemo na kokosovi maščobi. Se spomnim iz časov klasičnega paniranja ko je to bil najboljši "zrezek". :))

Komentarji