JAJČNA SOLATA Z LOSOSOM

Letos lahko gostom namesto klasične francoske solate ponudite jajčno solato, ki jo nadgradite s svojimi najljubšimi sestavinami. Zagotovo bodo vsi navdušeni.

Sestavine:
- 6 trdo kuhanih jajc
- 100g sira edamec/gauda
- 150g pečenega lososa
- 20 črnih oliv
- kisle kumarice
- polovica manjše čebule
- 2 jedilni žlici olivnega olja
- 2 jedilni žlici mletih bučnih semen
- 1 jedilna žlica kisle smetane
- 1 čajna žlička dijonske gorčice
- sok ene limone
- sol, poper
- drobnjak

Priprava:
Trdo kuhana jajca prerežemo na polovico. Z vilico izdolbemo rumenjake in jih damo v skodelico. Beljake, sir, lososa, kisle kumarice in čebulo narežemo na majhne kocke. Olive narežemo na kolobarje. Vse narezane sestavine damo v skledo. V skodelico z rumenjaki dodamo olivno olje, kislo smetano, gorčico, mleta bučna semena in limonin sok. Pretlačimo z vilico in zmešamo skupaj z ostalimi sestavinami. Dodamo nasekljan drobnjak, sol in poper. Dobro premešamo in postavimo na hladno za nekaj ur.


Komentarji