RAZPOKANE BOMBETKE

Bombetke, ki so razpokale, čeprav tega ni bilo v načrtu. In ravno zaradi tega so prav prisrčne. 
Ena izmed sestavin je razmaščena bučna moka, ki mi jo je uspelo ustvariti doma. Pridobila sem jo tako, da sem stranski produkt t.i. "sir", ki nastane v oljarnah pri stiskanju semen v olje grobo zmlela in večkrat presejala, da sem dobila fino moko. Super preprosto in poceni. :)

Sestavine (za 4 bombetke):
- 3 jajca
- 50g stopljene kokosove maščobe
- 3 jedilne žlice razmaščene sezamove moke
- 3 jedilne žlice razmaščene bučne moke
- 1 čajna žlička indijskega trpotca v prahu
- pol vrečke pecilnega praška
- ščep soli
- mešanica semen za posip

Priprava:
Pečico ogrejemo na 170°C. Posebej zmešamo suhe sestavine (moke, indijski trpotec, pecilni prašek, sol) in mokre sestavine (jajca razžvrkljamo, dodamo stopljeno (ohlajeno) kokosovo maščobo). Mokre sestavine primešamo k suhim sestavinam. Dobro premešamo, da dobimo "testo". Z mokrimi rokami oblikujemo bombetke, jih odložimo v pekač na peki papir in posujemo z mešanico semen. Pečemo jih 20 minut na 170°C.

Zraven odlično paše skušin namaz.



Komentarji