KROFEKI

Mini krofi polnjeni s tremi različnimi polnili in okrašeni s čokoladno in sladkorno glazuro. Naj bo pust masten okoli ust. :) 

Sestavine (za približno 20 mini krofov):
- 500g polnomastne skute
- 4 jajca
- 4 žlice razmaščene mandljeve moke
- 4 žlice razmaščene kokosove/lešnikove moke
- 4 žlice indijskega trpotca v prahu
- 1 žlica sladila Sukrin Melis
- 1 pecilni prašek
- 2 žlici ruma
- ščep vanilije v prahu

Priprava:
V skledo damo skuto in jajca ter dobro zmiksamo z mešalnikom. Dodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo. Dobljeno testo postavimo v hladilnik za vsaj pol ure.
Med tem časom si pripravimo površino za valjanje. Iz testa oblikujemo kroglice v velikosti oreha, vsako kroglico posebej razvaljamo med dvema peki papirjema. Na razvaljano kroglico damo čokoladni ali borovničev nadev, čez položimo drugo razvaljano kroglico in s (poljubno velikim) pomokanim kozarcem izrežemo krog. Po robovih kroga malce pritisnemo, da nam nadev ne steče ven.
Krof ocvremo na obeh straneh v stopljeni kokosovi maščobi.


Čokoladno polnilo:
- 50g čokolade brez sladkorja

Za čokoladni nadev uporabimo eno kocko čokolade brez sladkorja.

Borovničevo polnilo:
- 150g borovnic

Za borovničev nadev s paličnim spasiramo borovnice, nekaj jih lahko ostane celih. Za en krof damo eno čajno žličko pasiranih borovnic.

Ocvrte krofe, ki jih bomo napolnili z vanilijevo kremo najprej ohladimo. V krof naredimo luknjo in ga s pomočjo dresirne vrečke napolnimo z vanilijevo kremo.

Vanilijevo polnilo:
- 250ml sladke smetane
- 3 rumenjaki
- 1 žlica sladila Sukrin
- 2 žlici razmaščene mandljeve moke
- ščep vanilije v prahu

Sladko smetano vlijemo v kozico in pustimo, da zavre. Rumenjake, vanilijo v prahu,  sladilo in moko premešamo v skodelici. Vlijemo v vročo sladko smetano in cel čas mešamo z metlico. Mešamo približno 5 minut, nato odstavimo z ognja in dobro ohladimo. Dresirno vrečko napolnimo z ohlajeno vanilijevo kremo in z njo napolnimo krofe.

Krofe poljubno okrasimo s čokoladno in sladkorno glazuro.

Čokoladna glazura:
- 50g čokolade brez sladkorja
- 1 žlica olivnega olja

Nad paro stopimo čokolado in dodamo žlico olivnega olja. Dobro premešamo. Vsak krof posebej pomakamo v stopljeni čokoladi. Čez čokoladni obliv lahko potresemo nasekljane lešnike, nastrgan kokos...

Sladkorna glazura:
- topla voda
- limonin sok (pol limone)
- sladilo Sukrin Melis

Toplo vodo in limonin sok zmešamo v razmerju 1:1. Dodamo toliko sladila Sukrin Melis, da nastane gladka gosta zmes.



Komentarji