ŽEPKI POLNJENI Z MAKOM

Sestavine za testo (po receptu Stašina fit kuhinja) :
- 300g kremnega sira (npr. ABC)
- 3 jajca
- 100g stopljenega masla
- 150g razmaščene mandljeve moke
- 100g mletih mandljev
- 100g sladila Sukrin
- 1 žlica indijskega trpotca
- 1 pecilni prašek

Sestavine za nadev:
- 100g mletega maka
- 1dcl sladke smetane
- 2 žlici makovega namaza Almitas

- Sukrin Melis

Priprava:
Z mešalnikom zmiksamo kremni sir, jajca, sladilo in stopljeno maslo. Dodamo ostale suhe sestavine (mandljevo moko, mlete mandlje, indijski trpotec, pecilni prašek).
Zmešamo v testo, ki ga postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro.
Med tem časom pripravimo nadev. Smetano vlijemo v kozico, pustimo, da skoraj zavre in odstavimo z ognja. Vmešamo mleti mak in makov namaz. Pustimo, da se ohladi.
Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo med dvema peki papirjema. Z večjim kozarcem izrežemo kroge in na vsak izrezan krog dodamo po eno žličko makovega nadeva. Krog prepognemo čez polovico in z vilico pritisnemo ob robovih.
Pripravljene žepke za peko odlagamo na pekač obložen s peki papirjem. Pečemo jih 20- 25 minut na 170°C.
Ko so pečeni jih pustimo, da se ohladijo in jih povaljamo v Sukrinu Melis.
Shranimo jih v škatli za piškote, najboljši so šele naslednji dan.


Komentarji